I ♥ Leila

Mys-Leila bakade detta filmjölksbröd i en repris på TV häromdagen, såg hur gott och enkelt ut som helst. Någon som provat? Ska testa när jag får tid.


 
Filmjölkslimpa


4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin


Sätt ugnen på 200 grader.


Blanda filmjölk och sirap i en bunke.


Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.


Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
 
 


Kommentarer
Postat av: NS

Hej vad det bloggas, hinner ju knappt med nu. Bara att baka och bjuda på lite fika:-)

2008-08-03 @ 23:41:49
Postat av: hundrasextiokvadrat

Eller tackar du för tipsen och bakar åt mig :) :)

2008-08-04 @ 18:41:33
URL: http://hundrasextiokvadrat.blogg.se/
Postat av: NS

Inga problem, jag bakar! Fast jag hinner inte just nu, mycket nu... :-o

2008-08-05 @ 00:38:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0