I ♥ Leila
Mys-Leila bakade detta filmjölksbröd i en repris på TV häromdagen, såg hur gott och enkelt ut som helst. Någon som provat? Ska testa när jag får tid.
Filmjölkslimpa
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Hej vad det bloggas, hinner ju knappt med nu. Bara att baka och bjuda på lite fika:-)
Eller tackar du för tipsen och bakar åt mig :) :)
Inga problem, jag bakar! Fast jag hinner inte just nu, mycket nu... :-o