Åsså är det fotbolls-EM ...
7 juni
Tusen tack för alla presenter!!
Vit choklad- och jordgubbsmoussetårta
Vit choklad- och jordgubbsmoussetårta
Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
1/2 msk smör
2,5 dl vispgrädde
2 st äggulor
Jordgubbsmousse:
300 g tinade jordgubbar
4 st gelatinblad
1 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
Till garnering:
Färska jordgubbar och citronmeliss
Ta fram en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter.
Chokladmoussen:
Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30-60 minuter så att moussen stelnar.
Jordgubbsmoussen:
Mixa jordgubbarna till puré.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering.
Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
Snart födelsedag...
Som sann materialist har jag dock inte svårt för att lista några grejer som potentiellt skulle funka i ett berg i min säng på lördag morgon...
Dåligt med inlägg!
I går kväll bakade jag lite också, det är min föödelsedag på lördag. Det ska bli små kladdkake-cupcakes och en vit choklad- och jordgubbsmoussetårta tänkte jag. Tårtan fixar jag i morgon men tänkte publicera receptet här inom kort.
De här ljuvliga trädgårdshandskarna från Town and Country som jag hittade på handelsträdgården piggade upp mina stunder i rabatterna i veckan! :)