Vit choklad- och jordgubbsmoussetårta

Den här tårtan blir det till födelsedagen! Passar även till allmänt nationaldagsfirande :)

Vit choklad- och jordgubbsmoussetårta

image131


Vit chokladmousse:

150 g vit choklad

1/2 msk smör

2,5 dl vispgrädde

2 st äggulor


Jordgubbsmousse:

300 g tinade jordgubbar

4 st gelatinblad

1 dl strösocker

2,5 dl vispgrädde


Till garnering:
Färska jordgubbar och citronmeliss

Ta fram en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter. 

Chokladmoussen:
Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.

Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.

Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30-60 minuter så att moussen stelnar.


Jordgubbsmoussen:
Mixa jordgubbarna till puré.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.

Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.

Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering.

Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0