Dajmtårta
Vi hade ett par kompisar på lunch idag och bjöd på denna enkla tårta som avslutning, hade aldrig bakat den tidigare men bjudits på en liknande. Rekommenderas varmt! Vi garnerade med några färska jordgubbar också, det gjorde inte tårtan sämre ...
Dajmtårta
2 ägg

Dajmtårta
2 ägg
2 dl socker
1 dl finhackade sötmandlar
1 dl finhackade hasselnötter
1/2 tsk bakpulver
2,5 dl vispgrädde
2 tsk socker
2 tsk kakao
En påse dajmkulor
Blanda ägg och socker med en gaffel.
Blanda i bakpulvret och nöt-/mandelhacket i ägg- och sockerblandningen.
Bred ut i en smord och bröad form med löstagbar kant, gärna med en rundel bakplåtspapper i botten.
Grädda i 175°c i cirka 25 minuter.
Vispa vispgrädden och blanda i sockret och kakaon.
Bred ut på den kalla bottnen.
Strö på dajmen.

Kommentarer
Trackback