Rabarberpaj
En kritisk familjemedlem kommenterade häromdagen att min kategori "Mat & vin" enbart innehåller recept på bakverk. Det är förvisso sant men min ambition är att här ska finnas mat, vin och restauranger också som i vanliga fall är ett av mina och makens stora nöjen. De senaste åtta månaderna har jag ju dock inte kunnat dricka vin, och mat har av någon anledning inte heller varit speciellt intressant ... Så här kommer receptet på en god rabarberpaj som jag bjöd tjejkompisarna M och E på igår!
Rabarberpaj
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
Sätt ugnen på 200°c.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan i det smälta smöret.
Ställ degen i kyl eller gärna frys i en timme.
Fyllning:
Lagom mycket rabarber. (Beror på storlek men så att det fyller en normalstor pajform)
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Skölj och skär rabarberstjälkarna i centimeterstora bitar. Lägg i pajformen. Strö över socker, potatismjöl och vaniljsocker. Blanda så att rabarbern täcks.
Skär pajdegen i kuber och strö över rabarbern. Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter.
Avnjut med grädde, vaniljglass eller vaniljvisp!
Rabarberpaj
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
Sätt ugnen på 200°c.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan i det smälta smöret.
Ställ degen i kyl eller gärna frys i en timme.
Fyllning:
Lagom mycket rabarber. (Beror på storlek men så att det fyller en normalstor pajform)
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Skölj och skär rabarberstjälkarna i centimeterstora bitar. Lägg i pajformen. Strö över socker, potatismjöl och vaniljsocker. Blanda så att rabarbern täcks.
Skär pajdegen i kuber och strö över rabarbern. Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter.
Avnjut med grädde, vaniljglass eller vaniljvisp!
Kommentarer
Trackback