Ryttarkaka

Jag bakade en vad jag kallar för "Ryttarkaka", också, vi har bjudit in grannen på fika. Denna choklad- och kokoskaka är en riktig höjdare tycker jag och perfekt att ha i frysen. Eftersom min blogg ändå håller på att utvecklas till en bakverksblogg kan jag lika gärna publicera receptet :)

Ryttarkaka

4 ägg
6 dl socker
Vispas poröst

3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g avsvalnat, smält smör
Blandas ihop med ägg- och sockerfluffet.

Häll i bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 15 minuter i 225°c i mitten av ugnen.

Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse (200 g) kokos

Blandas i kastrull och sjuds under omrörning i ca 5 minuter.

Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda ytterligare 10 minuter eller till kokosen fått fin färg.
Låt svalna och skär i trekanter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0