Helg
Myyshelg har vi haft! I går var jag och Vince hos mormor och morfar hela eftermiddagen, hade det mysigt och gick långpromenad i snön. V fick en finfin tomtedress till jul också. På kvällen när V somnat sött och L var på fotbollslagets årsfest (Landslaget ni vet. Men Zlatan kunde inte komma, synd för jag hade tänkt att Helena och jag skulle sitta hemma med knyttarna och dippa morotsstavar och grillchips :)) så vad tror ni att jag gjorde dessa dyrbara egentidsminutrarna? Badade skumbad, gjorde inpackning och ansiktsmask? Kröp upp i soffan med en stor mugg vaniljte och en god bok och mina hundratals tidningar som ligger olästa och väntar? Ringde någon gammal kompis och tjejpratade? Nej, jag lyckades slösa bort hela kvällen på att skriva en meningslös kommentar på en meningslös blogg!! Gud vad jag var trött på mig själv sedan. Så onödigt. En typisk sak som jag kommer ångra att jag ägnade tid av mitt liv till när jag sitter i min rullstol på ålderdomshemmet!
I dag har jag bakat fler vaniljbullar, gjort supergoda köttbullar på Pernilla Wahlgrens svägerskas recept (sjukt, jag vet!) och haft besök av goaste E. Hon hade inte bara med sig present till V utan också till slitna mamman! En nya mascara från Lancôme fick jag, Ôscillation med vibrator i och allt! (För ögonfransarna alltså). Ska testa och recensera :) Och hon vet inte ens att jag bloggar så inget product placement!
Nu ska jag slå ihop datorn, läsa Aftonbladet i hederligt pappersformat och se upplösningen av Ensamma mammorna. Till veckan blir det bloggpaus, jag är nämligen gräsänka måndag-tisdag och sedan på resande fot till söndag. Under tiden kan ni också laga Jessicas goda köttbullar!
JESSICAS GRYMMA KÖTTBULLAR (ca 25 st)
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk Dijonsenap
1 tsk kalvfond
1 liten riven gul lök
salt och peppar efter behag
Vispa ihop alla ingredienserna utom köttfärsen i en skål. Låt stå ett tag så att det får tjocka till sig. (5 -10 min) Smaka gärna av, och om det är lite för salt gör det inget för när man sen tillsätter köttfärsen behöver den ganska mycket sälta.
Blanda köttfärsen och det resterande ihopvispade ingredienserna i en stor skål. Rulla till ca 25 köttbullar.
Sätt plattan på högsta värmen och lägg i smör som får fräsa upp. Lägg i köttbullarna och sänk värmen till hälften. Stek dem tills de är genomstekta och har fått en knaprig yta.
Uppskattad present!
Denna foundation från Kanebo köpte jag förra veckan, är mycket nöjd!
Och så har fåglarnas höstkaka kommit ut i ett träd! :)
Häromdagen köpte jag en supersnygg och praktisk ny skötväska också, bild kommer nästa vecka!