Sött och surt

I helgen avgjordes Kladdkake-SM. Inte helt otippat utan maken L i finalfältet :) (förlåt L). Kakan som vann låter ju helt uunderbar med Marianne-fluff och jag läste i Aftonbladet att hon även gjort fluff med bl a Geisha. Gissa om jag kommer att testa det!!

Här kommer vinnarreceptet så ni kan baka något gott till Desperate Housewives i kväll!


Kladdkakan:

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

En nypa salt

100 g smält smör

En stor näve mini-marshmallows


Mariannefluff:

3 dl vispgrädde

1 påse Mariannekarameller


Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.


2.
Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.


3.
När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.


4.
Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.


5.
Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.

◊◊◊

Inte lika fluffigt och underbart är att jag började läsa Anna Wahlgrens Barnaboken i går kväll. Gud, jag har gjort allt fel. Mitt barn kommer aldrig bli en trygg och självsäker individ. Fick rejäla sömnsvårigheter efter det. Fast när jag tänker på saken så här i dagsljus så funderar jag över om man ska ta någon som har snört sig med korsett dag och natt i en månad efter varje barns tillkomst på riktigt allvar?
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0