Söndag
Jaha, så var den helgen också försvunnen, det är nästan svårt att hänga med! Jag har fått lite kritik för att jag är dålig på att blogga om helgerna så här kommer dagens ANDRA inlägg! :) Och vad ska det handla om då om inte dagens mat!
Vi gjorde Grekisk kyckling med fetaost och oliver till sen lunch i dag, ett gammalt Arla-recept som är snabbt, enkelt och jättegott:
Grekisk kyckling (4 port)
Vi gjorde Grekisk kyckling med fetaost och oliver till sen lunch i dag, ett gammalt Arla-recept som är snabbt, enkelt och jättegott:
Grekisk kyckling (4 port)
4 kycklingfiléer , ca 500 g
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl hönsbuljong
50 g fetaost
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja
Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Koka pastan. Skala och hacka vitlöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 min. Garnera med smulad fetaost, oliver och färsk oregano. Servera med pasta, lätt kokta grönsaker och bröd.
Och till kaffet, alldeles hemgjorda semlor:
Hela kostcirkeln alltså! :)
Kommentarer
Trackback