Onsdag
Jag vet, det här är ingen matblogg men L har gjort en så himla god vegetarisk topping till fredagspizzan ett par gånger nu, ni måste få veta:
Han tar aubergine, körsbärstomater, paprika, färsk vitlök och champinjoner som han penslar med olivolja och grillar i ugnen på 125°c i två timmar. Inte ett dugg jobbigt men tar lite tid. Sedan gör han en pizza som vanligt med Sara Lee-kit eller pizzadeg från lokala pizzerian och tomatsås under och två bollar mozzarella ovanpå och gräddar i 15-20 minuter. Några kalamataoliver lägger han på också. Underbart gott! Och eftersom vi inte är speciellt mycket vegetarianer har vi haft parmaskinka till.
I går gjorde jag en borderline hälsosam dessert också; grekisk yoghurt som jag blandade med vaniljsocker och sedan varvade i glas med aprikoshalvor (från burk) och hallon (från frysen).
Så vill jag och mina frusna fötter ha sådana här soffstövlar – bara ordet! :) – som man kan värma i mikron. Vilken underbar idé! Finns hos Bluebox.
Han tar aubergine, körsbärstomater, paprika, färsk vitlök och champinjoner som han penslar med olivolja och grillar i ugnen på 125°c i två timmar. Inte ett dugg jobbigt men tar lite tid. Sedan gör han en pizza som vanligt med Sara Lee-kit eller pizzadeg från lokala pizzerian och tomatsås under och två bollar mozzarella ovanpå och gräddar i 15-20 minuter. Några kalamataoliver lägger han på också. Underbart gott! Och eftersom vi inte är speciellt mycket vegetarianer har vi haft parmaskinka till.
I går gjorde jag en borderline hälsosam dessert också; grekisk yoghurt som jag blandade med vaniljsocker och sedan varvade i glas med aprikoshalvor (från burk) och hallon (från frysen).
Så vill jag och mina frusna fötter ha sådana här soffstövlar – bara ordet! :) – som man kan värma i mikron. Vilken underbar idé! Finns hos Bluebox.
Kommentarer
Trackback