Halv åtta hos mig

Det är ju bara världens bästa program! Möjligtvis efter Desperate Housewives då. I morgon ska vi testa kvällens dessert:

 

Chokladbakelse med flytande mitt och kolasås

100 g mörk choklad av god kvalitet
75 g smör
3 st ägg
1 dl socker
0.5 dl vetemjöl

Kolasås
1 burk kondenserad mjölk

 

Bakelsen
Smörj åtta ugnssäkra portionsformar med smör. Använd inte större formar, då gräddas de inte tillräckligt. Smält smör och finhackad choklad i mikron, över vattenbad eller på spis med låg värme. Rör ihop. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll i chokladblandningen och rör kraftigt. Sikta ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i de smorda formarna och ställ i frysen över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut formarna ur frysen och ställ dessa direkt i den varma ugnen. Grädda därefter i ca 15-20 minuter. Stjälp upp med hjälp av en kniv direkt på tallrik - garnera med kondenserad mjölk och färska hallon och ev. en kula vaniljglass.

Sås på kondenserad mjölk
Genom att koka en oöppnad burk kondenserad mjölk i vatten, blir konsistensen krämigare och mer trögflytande. Smaken får också en kola- och nötkaraktär. Koka den oöppnade konservburken i rikligt med vatten i ca 4 timmar. Var noga med att vattnet hela tiden täcker burken. Fyll på med vatten efter hand som det dunstar.

 


Nr 253

... är jag på väntelistan för en skinkan från en lycklig, ekologisk gårdsgris. Och jag som tyckte jag var så välorganiserad och förberedd med jul-lista och allt.

RSS 2.0