Halv åtta hos mig
Det är ju bara världens bästa program! Möjligtvis efter Desperate Housewives då. I morgon ska vi testa kvällens dessert:
Chokladbakelse med flytande mitt och kolasås
100 g mörk choklad av god kvalitet
75 g smör
3 st ägg
1 dl socker
0.5 dl vetemjöl
Kolasås
1 burk kondenserad mjölk
Bakelsen
Smörj åtta ugnssäkra portionsformar med smör. Använd inte större formar, då gräddas de inte tillräckligt. Smält smör och finhackad choklad i mikron, över vattenbad eller på spis med låg värme. Rör ihop. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll i chokladblandningen och rör kraftigt. Sikta ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i de smorda formarna och ställ i frysen över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut formarna ur frysen och ställ dessa direkt i den varma ugnen. Grädda därefter i ca 15-20 minuter. Stjälp upp med hjälp av en kniv direkt på tallrik - garnera med kondenserad mjölk och färska hallon och ev. en kula vaniljglass.
Sås på kondenserad mjölk
Genom att koka en oöppnad burk kondenserad mjölk i vatten, blir konsistensen krämigare och mer trögflytande. Smaken får också en kola- och nötkaraktär. Koka den oöppnade konservburken i rikligt med vatten i ca 4 timmar. Var noga med att vattnet hela tiden täcker burken. Fyll på med vatten efter hand som det dunstar.