Torsdag

Flickorna Lundgrens morotskaka
Ingredienser
2.5 dl matolja
200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g Vetemjöl Special (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
1 tsk kanel
Topping
200 g smör
200 g Philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Sätt ugnen på 200°.
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna något.
Smält smöret till toppingen och låt det svalna. Vispa med de andra ingredienserna till en luftig smet. Bred över kakan. Låt stå kallt en stund så att toppingen stelnar.
Men hallå! Morotskaka! Om ni ser spår efter besökare i soptunnan är det bara jag som hoppats på några smulor...