Söndag
Då var det söndag igen och nu när maken gett sig av är jag singel i stan. Eller ja, ensamstående med barn kanske är en mer korrekt benämning nu för tiden? Låter inte alls lika flashigt och Sex in the city-likt...
Det kommer nog inte bli så mycket bloggat här de närmaste veckorna, och jag kommer förmodligen inte hinna baka eller fixa något annat som är värt att skriva om heller för den delen. Så ni vet. Prenumerera gärna på min blogg genom Bloglovin' så får ni ett litet mejl när jag gjort något nytt inlägg och slipper bli frustrerade när ni kommer hit och inget hänt :)
I dag har mina föräldrar varit här och lekt med Vincent och haft med sig en massa mat och godis, bland annat dessa jättegoda Smögenbakelser som vi åt nu i kväll!
Smögenbakelse
(4 st)
12 skivor vitt formbröd
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1-2 msk riven pepparrot
1 krm salt
100 g skalade räkor
Garnering:
100 g skalade räkor
4 skivor rökt lax
dill
citron
Gör så här:
Ta med ett runt mått ut rundlar av brödet. (Ett glas funkar fint.) Hacka räkorna till fyllningen och blanda dem med creme fraiche, majonnäs och dill. Smaksätt med papparrot och lite salt. Lägg i hop brödskivorna tre och tre med fyllning emellan. Bred lite fyllning runt hela bakalsen också. Dela eventuellt laxskivorna och svep runt bakelserna. Garnera med räkor, citron och dill.
Det kommer nog inte bli så mycket bloggat här de närmaste veckorna, och jag kommer förmodligen inte hinna baka eller fixa något annat som är värt att skriva om heller för den delen. Så ni vet. Prenumerera gärna på min blogg genom Bloglovin' så får ni ett litet mejl när jag gjort något nytt inlägg och slipper bli frustrerade när ni kommer hit och inget hänt :)
I dag har mina föräldrar varit här och lekt med Vincent och haft med sig en massa mat och godis, bland annat dessa jättegoda Smögenbakelser som vi åt nu i kväll!
Smögenbakelse
(4 st)
12 skivor vitt formbröd
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1-2 msk riven pepparrot
1 krm salt
100 g skalade räkor
Garnering:
100 g skalade räkor
4 skivor rökt lax
dill
citron
Gör så här:
Ta med ett runt mått ut rundlar av brödet. (Ett glas funkar fint.) Hacka räkorna till fyllningen och blanda dem med creme fraiche, majonnäs och dill. Smaksätt med papparrot och lite salt. Lägg i hop brödskivorna tre och tre med fyllning emellan. Bred lite fyllning runt hela bakalsen också. Dela eventuellt laxskivorna och svep runt bakelserna. Garnera med räkor, citron och dill.
Kommentarer
Trackback